Nizozemci udělali z tesly elektrický pohřebák. Podívejte se, jak auto řezali v půli

Pohřební vůz Tesla Model S od firmy RemetzCar

Pohřební vůz Tesla Model S od firmy RemetzCar Zdroj: RemetzCar

Pohřební vůz Tesla Model S od firmy RemetzCar
Pohřební vůz Tesla Model S od firmy RemetzCar
Pohřební vůz Tesla Model S od firmy RemetzCar
Pohřební vůz Tesla Model S od firmy RemetzCar
Elon Musk a Tesla Model S
15
Fotogalerie

Každý se chce v tichosti rozloučit se svými blízkými. Nizozemský majitel pohřební služby si u karosárny Remetzcar objednal vskutku unikátní konverzi elektrické Tesly Model S.

Pro poslední cestu jsou schopni a ochotni karosáři přestavět kdejakou sportovní, případně luxusní limuzínu. Pohřební mercedesy a volva představují klasiku, taková auta však nesou i značky Maserati, Porsche, BMW.

Bavíme se hlavně o současnosti a dodávky protentokrát nechme stranou. Pohřební služby hledají zkrátka něco hodně svébytného pro bohatou klientelu, která si přeje dát sbohem svým nejbližším s patřičnou důstojností a na nějakém tom euru jí nesejde.

Podívejte se na výrobu pohřebního vozu:

Remetzcar z nizozemského Lisse však konverzi podrobil úplně jiný vůz: elektrickou Teslu Modelu S. Možná to někomu přijde jako vtip, ale svůj výtvor dokonce přivezl na autosalon. Ne, do Paříže nikoliv, nýbrž na domácí Uitvaart Vakbeurs do Gorinchemu, kde si odbyl světovou premiéru. Přehlídka se koná od 28. do 30. září a najdete na ní právě jen vozy pro tenhle speciální účel.

Z Modelu S se stal skutečně elektrizující pohřební kočár. Původní hliníkové auto museli Nizozemci přeříznout v půli, což se samo o sobě dělá špatně. Jenže tady bylo nutné ještě navíc vyjmout 600 kg vážící lithium-iontové baterie z podlahy, přemístit je a znovu zprovoznit.

Teslu prodloužili o 80 cm na 5,77 m a pochopitelně dostala prosklenou záď, přední včetně prostoru pro řidiče a spolujezdce zůstala sériová. Zvýšená střecha navazuje na čelní sklo plynule a auto je, možná to bude znít divně, ale vážně docela hezké. Minimálně stylově čisté a elegantní.

Celý článek si můžete přečíst na webu Auto.cz