OBRAZEM: Káva s příchutí retro. Pražení na Sumatře zůstává po desetiletí stejné

Továrna na výrobu tradiční indonéské kávy se za posledních padesát let téměř nezměnila. Přesto denně vyprodukuje až 400 kg kávy

Továrna na výrobu tradiční indonéské kávy se za posledních padesát let téměř nezměnila. Přesto denně vyprodukuje až 400 kg kávy Zdroj: Profimedia.cz

Továrna na výrobu tradiční indonéské kávy se za posledních padesát let téměř nezměnila. Přesto denně vyprodukuje až 400 kg kávy
Továrna na výrobu tradiční indonéské kávy se za posledních padesát let téměř nezměnila. Přesto denně vyprodukuje až 400 kg kávy
Továrna na výrobu tradiční indonéské kávy se za posledních padesát let téměř nezměnila. Přesto denně vyprodukuje až 400 kg kávy
Továrna na výrobu tradiční indonéské kávy se za posledních padesát let téměř nezměnila. Přesto denně vyprodukuje až 400 kg kávy
Továrna na výrobu tradiční indonéské kávy se za posledních padesát let téměř nezměnila. Přesto denně vyprodukuje až 400 kg kávy
18
Fotogalerie

Téměř půl tuny kávy denně upraží v jedné z manufaktur na západě ostrova Sumatra. Výroba se za uplynulých padesát let vůbec nezměnila.

Indonésie je třetím největším světovým producentem kávy na světě. Ročně zde vyprodukují zhruba 800 tisíc tun. Díky poloze v jihovýchodní Asii na sopečných ostrovech jsou zde ideální podmínky k jejímu pěstování.

Od 17. století, kdy byly ostrovy holandskou kolonií, se zde sklízí káva v podstatě takřka celoročně. Slávu získala především káva Kopi Luwak – cibetková káva. Mnohde se ovšem dál zpracovává ve středověkých podmínkách.