Obří ropný terminál miliardáře Lamicha už měl fungovat. Nabral ale zpoždění

Oklahomský ropný terminál Wildhorse (na snímku), do něhož investuje tuzemský podnikatel Petr Lamich, nebude v ostrém provozu dříve než v posledním letošním čtvrtletí.

Oklahomský ropný terminál Wildhorse (na snímku), do něhož investuje tuzemský podnikatel Petr Lamich, nebude v ostrém provozu dříve než v posledním letošním čtvrtletí. Zdroj: Lama Energy Group

Původně měl zahájit provoz v polovině roku.
„Mírný posun byl způsobem zpomalením některých prací s ohledem na bezpečnostní opatření v souvislosti s COVID-19,“ napsala v červenci Lama Energy Group.
V rozestavěném projektu za 200 milionů dolarů má Lama Energy Group desetiprocentní podíl, což v přepočtu odpovídá investici zhruba 450 milionů korun.
Ropná úložiště v městě Cushing, které je považováno za americkou „křižovatku ropovodů“ (ilustrační foto).
„Mírný posun termínu byl způsobem zpomalením některých prací s ohledem na bezpečnostní opatření v souvislosti s COVID-19,“ uvedla ke svému projektu v červenci Lama Group. Na snímku oklahomský terminál Wildhorse.
6
Fotogalerie

Oklahomský ropný terminál Wildhorse, do něhož investuje tuzemský podnikatel Petr Lamich, nebude v ostrém provozu dříve než v posledním letošním čtvrtletí. Původně měl zahájit provoz v polovině roku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!