Personální změny ve Škodě Auto nekončí, šéf českého zastoupení dostane na starost západní Evropu

Luboš Vlček, šéf prodejní organizace Škoda Auto Česká republika

Luboš Vlček, šéf prodejní organizace Škoda Auto Česká republika Zdroj: Svět motorů

Šéf českého zastoupení automobilky Škoda Auto Luboš Vlček končí k 1. září ve funkci. Nahradí ho dosavadní šéf prodeje na českém trhu Jiří Maláček. Vlček ve Škodě zůstane, bude nově odpovídat za aktivity značky Škoda v západní Evropě, informovala automobilka.

V poslední době nejde o jedinou významnou personální změnu ve Škodě Auto. Na začátku července automobilka oznámila, že ve funkci skončí předseda představenstva Bernhard Maier. Jeho nástupce zvolí představenstvo společnosti v srpnu. Už předtím se vyměnil člen představenstva zodpovědný za nákup, Dietera Seemanna nahradil Karsten Schnake.

Luboš Vlček působí ve společnosti Škoda Auto a koncernu Volkswagen od roku 1992. Na pozici vedení českého zastoupení značky Škoda nastoupil v lednu 2014 po několikaletém působení ve společnosti Volkswagen Group China.

„Dnešní úspěch značky Škoda na domácím trhu je zásluhou celého škodováckého týmu, od výrobního závodu přes importérskou organizaci až po naši dealerskou síť,“ řekl Vlček.

Maláček přišel do Škody v lednu. „Nová pozice je pro mě velkou výzvou. Jsem rád, že mohu být součástí úspěšného příběhu domácí značky,“ uvedl Maláček, který se ve funkci musel vypořádat mimo jiné s koronavirovou krizí.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,24 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Je aktivní na více než 100 trzích. Zaměstnává téměř 39 tisíc zaměstnanců, z toho v Česku téměř 34 tisíc lidí.