Renault přesune část výroby dacií z Rumunska do Maroka

Dacia Logan Prestige Easy-R

Dacia Logan Prestige Easy-R

Dacia Duster
Dacia Duster
Dacia Duster
Dacia Duster
4
Fotogalerie

Francouzská automobilka Renault přesune od prvního čtvrtletí příštího roku část výroby svého modelu Dacia Logan MCV z Rumunska do továrny v Maroku.

Řekl to v rozhovoru s francouzským časopisem L'Usine Nouvelle ředitel marocké továrny Jean-François Gal. „Převezmeme část produkce tohoto modelu vyráběného v současnosti v Rumunsku v prvním čtvrtletí 2017,“ prohlásil Gal.

Mluvčí Renaultu Céline Furetová dodala, že do Maroka přejde část výroby modelu Logan, která loni činila zhruba 40 tisíc vozů, protože závod v Rumunsku potřebuje uvolnit kapacitu kvůli výrobě modelu sportovně-užitkového vozu Duster.

Závod v rumunském městě Pitești nyní vyrábí na plnou kapacitu a jeho celková produkce by neměla klesnout, dodala podle agentury Reuters mluvčí.

Renault koupil rumunskou automobilku Dacia v roce 1999. Značka se stala důležitým motorem jeho růstu. V prvním pololetí Renault zvýšil čistý zisk o devět procent na 1,5 miliardy eur (40,5 miliardy korun) a prodej vozů vzrostl o 13 procent na 1,57 milionu vozů.

Firmě se podařilo v pololetí vystřídat domácího konkurenta PSA Group na pozici druhé největší automobilky v Evropě.