Scania, MAN a Ducati. Volkswagen zvažuje prodej svých firem

Nákladní automobily Scania

Nákladní automobily Scania Zdroj: CC BY-NC-ND 2.0: Scania Group

Kolona nákladních automobilů Scania
Nákladní automobil Scania
MAN
Motocykl Ducati
Ducati
9
Fotogalerie
Německý automobilový koncern Volkswagen možná nakonec opravdu zredukuje své portfolio značek. Zbavil by se své nákladní i exkluzivní motocyklové sekce.

Kolem skandálu Dieselgate je teď relativně klid, ale to neznamená, že mají ve VW pohodu, stále platí, že kvůli němu musí koncern významně přehodnotit svou obchodní strategii. A tím nemyslím odvrácení pozornosti z dieselů na elektromobilitu, ale spíše způsob, jak se finančně vypořádat s ekonomickými následky.

Už se nějakou dobu hovoří o tom, že jednotlivé značky omezí investice a některé projekty zastaví (zatím to vypadá minimálně na stopku pro Golf R400+ a velký kabriolet Bentley), v krajním případě by mohl i některé značky z dvanáctičlenného portfolia prodat. Zdá se však, že minimálně svůj hlavní byznys, tedy výrobu osobních aut, by rád zachoval v současném stavu.

Už dříve se hovořilo o možném prodeji značek MAN, Ducati, Lamborghini a Bentley, nyní Bloomberg s odvoláním na analytika, spolupracujícího s Morningstar, informuje, že šéf koncernu VW Matthias Müller s ohledem na současný boom v nákladní dopravě zvažuje prodej firem MAN, Scania, přičemž image Ducati je takové, že zůstává ve hře víceméně neustále - prodat ji lze za slušné peníze prakticky kdykoli.

CELÝ TEXT SI MŮŽETE PŘEČÍST NA SERVERU AUTO.CZ