Škoda chce v Číně prodat půl milionu aut ročně, má pomoci i nový Superb

Škoda Superb pro Čínu

Škoda Superb pro Čínu Zdroj: Skoda Auto

Škoda Auto začala prodávat třetí generaci svého největšího modelu Superb v Číně. Na svém největším trhu chce během několika let zvýšit svůj celkový prodej na půl milionu aut ročně. Loni jich v Číně prodala 281 400, což je čtvrtina celosvětového odbytu značky.

V Evropě je nová Škoda Superb na trhu od letošního června. Jen v září vzrostly prodeje Superbu v provedení liftback v západní Evropě meziročně o 122,1 procenta.

„Uvedení nového vozu Škoda Superb na náš největší jednotlivý trh v Číně je důležitým milníkem pro značku a zdůrazňuje naše růstové ambice v Číně,“ uvedl člen představenstva společnosti zodpovědný za oblast prodeje a marketingu Werner Eichhorn.

Nová generace Superbu využívá koncernovou modulární platformu MQB. Vyrábí se na lince v závodě Shanghai Volkswagen (SVW) v Nan-ťingu. Dalšími závody SVW, ve kterých se vyrábějí modely Škoda pro čínský trh, jsou An-tching (Šanghaj), I-čeng a Ning-po.

Škoda prodává v Číně model Superb od roku 2009. Do současnosti jich na tamním trhu prodala 218 tisíc. Celkově od svého vstupu na čínský trh v roce 2007 automobilka prodala 1,5 milionu aut.