Škoda už má objednávky na tři tisíce Kodiaqů

Zahájení výroby Škody Kodiaq

Zahájení výroby Škody Kodiaq Zdroj: ČTK

Zahájení výroby Škody Kodiaq
Kodiaqova světová premiéra v Berlíně
Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq
13
Fotogalerie

Automobilka Škoda Auto nyní v ČR eviduje u nového modelu sportovně užitkového vozu Kodiaq přes tři tisíce klientských objednávek. Novinářům to dnes v závodě Vrchlabí při návštěvě prezidenta Miloše Zemana řekl ředitel Škoda Auto ČR Luboš Vlček. V Česku vstupuje model Kodiaq na trh ve středu 22. února, následně začne jeho prodej i na dalších trzích ve světě.

"To auto je velký úspěch ještě před zavedením na trh," řekl Vlček. Kodiaq se vyrábí právě v závodě Kvasiny na Rychnovsku, roční produkce by tam měla činit 75 tisíc vozů, v letošním náběhovém roce by se mohla přiblížit 70 tisíc vozů. "Velmi nás překvapuje zájem klientů, kteří primárně objednávají vysoké výbavové stupně, které jsou ve vyšší cenové relaci," řekl Vlček. Model se bude vyrábět i v Číně, která je největším odbytištěm automobilky.

Kodiaq je nejnovějším a největším modelem mladoboleslavské automobilky. Nabízí při délce 4,7 metru a šířce 1,9 metru zavazadlový prostor se základním objemem 720 litrů. Díky třetí řadě sedadel má jako první Škoda až sedm míst k sezení. Na výběr na českém trhu jsou čtyři motory TSI či TDI s výkony od 110 do 140 kW.

Škoda Auto loni dodala zákazníkům rekordních 1,127 milionu vozů, meziročně o 6,8 procenta více. Letos v lednu prodala 93 800 vozů, meziročně o 2,4 procenta více. Ve třech českých závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí zaměstnává zhruba 27 tisíc lidí, z toho dva tisíce cizinců.