Společnost Vítkovice Doprava získala kontrakt v Turecku

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk/Petr Sznapka

Vítkovice Doprava, společnost ze skupiny Vítkovice Machinery Group, získala významný kontrakt v Turecku. Společnost se stala zodpovědnou za přepravu všech dodávek pro budoucí energetický komplex a uhelnou elektrárnu Yunus Emre asi 150 kilometrů od Ankary.

Hodnota kontraktu se pohybuje v desítkách milionů korun, smluvní strany se rozhodly ji blíže neupřesňovat. Investorem celého projektu zhruba za 11 miliard korun je turecká společnost Adularya a skupina VMG dodává elektrárnu na klíč. Dopravní služby a spedice jsou novinkou a rozšířením stávajících dohod o výstavbě. „Odběratel vypsal tendr, ve kterém jsme zvítězili. Mezi prvními nás čeká zajištění dopravy veškerých ocelových konstrukcí pro výstavbu z Vítkovic do Turecka,“ uvedl ředitel VD Zdeněk Trejbal. Společnost bude mít na starosti všechny subdodávky, ať pojedou ze střední Evropy nebo z tureckých podniků, a to po cestách, železnici i moři.

V Turecku je v nejbližších letech, s ohledem na rozvoj průmyslu a rostoucí spotřebu elektrické energie, plánována výstavba několika nových energetických zdrojů se vstupem soukromého kapitálu. Projekt Yunus Emre, který je jedním z pilotních projektů tohoto typu, je proto intenzivně sledován tureckou vládou i evropským průmyslem.