Studio Paramount překonalo v USA miliardu

Nejlepších výsledků z letošních premiér
studia Paramount dosáhlo třetí pokračování Transformerů

Nejlepších výsledků z letošních premiér studia Paramount dosáhlo třetí pokračování Transformerů Zdroj: bonton

Studiu Paramount se vyplatila opětovná sázka na silný počátek letní sezony. Jako první z velkých hollywoodských studií letos překonalo hranici jedné miliardy dolarů hrubých tržeb v amerických kinech.

Podle specializovaného serveru boxofficemojo.com Paramountu k překonání miliardy stačilo 184 dní, což je pátý nejlepší výsledek v historii. Rekord drží také Paramount, jehož tržby v roce 2008 překonaly tuto hranici za 174 dní. Paramount je v tomto ukazateli historicky nejlepší, mezi deseti nejrychlejšími je právě on celkem pětkrát.

Nejlepších výsledků z letošních premiér stáje Paramount dosáhlo třetí pokračování Transformerů, dále druhá Kung Fu Panda a Thor.

Přesto právě Kung Fu Pandu i Thora lze označit spíše za méně úspěšné snímky, jež zůstaly za očekáváními. Konečný výsledek Transformerů 3 zatím není známý, po premiérovém týdnu je na jejich americkém kontě 180 milionů dolarů, přičemž druhé pokračování vydělávalo o poznání rychleji.
Další studia za Paramountem prozatím dost zaostávají, na druhé příčce je Universal s hrubými tržbami 740 milionů dolarů.

Nejrychlejší miliardáři mezi hollywoodskými studiiNejrychlejší miliardáři mezi hollywoodskými studii | boxofficemojo.com

Piráti si dopluli pro miliardu dolarů

Čtvrtý díl ságy Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna celosvětově utržil miliardu dolarů. Snímek si v amerických kinech přišel na 234,2 milionu dolarů a mimo USA zaznamenal třetí nejlepší výsledek v historii – 774,7 milionu dolarů. Tím celkově vydělal téměř 1,009 miliardy dolarů, což ho posunulo na sedmou příčku historických tabulek.