Tesla musí nabrat více než 1600 lidí, aby byla v zisku

Továrna Tesla Motors

Továrna Tesla Motors Zdroj: Profimedia.cz

Hledáte práci? Zkuste to v Tesla Motors, píše agentura Bloomberg. Odkazuje přitom na web automobilky, kde je vypsán rekordní počet 1656 volných pracovních pozic. Analytici se shodují, že pro Teslu je naprosto klíčové navýšit počty zaměstnanců, pokud se má firma v roce 2016 přehoupnout do černých čísel.

Expert na radarové systémy, manažer na řízení pobočky v Mexico City nebo produktový specialista pro Amsterdam, Šanghaj nebo Miláno. To jsou jen některé z pracovních pozic, které Tesla aktuálně nabízí na svém webu.

K rychlému nabírání lidí automobilku tlačí čas a investoři, jak píše Bloomberg. Tesla doposud existuje právě díky důvěře investorů, značka si na sebe nedokáže vydělat, od roku 2007 naopak prodělala 1,88 miliard dolarů.

Vývoj počtu zaměstnanců v Tesla MotorsVývoj počtu zaměstnanců v Tesla Motors | Repro Bloomberg Vývoj počtu zaměstnanců v Tesla Motors (čísla za rok 2015 vycházejí z prohlášení Elona Muska)

„V roce 2016 bude mít Tesla přede sebou těžký úkol - zajistit si dostatečné financování od investorů a zároveň trhu ukázat, že je schopná dosáhnout zisku,“ tvrdí Ben Kallo, analytik Robert W. Baird & Co. „Nábor velkého počtu lidí napříč všemi divizemi firmy je v této souvislosti nezbytný,“ dodal s ohledem na velké plány Tesly.

Od roku 2010 se počet zaměstnanců Tesly zvýšil patnáctkrát - celkově na více než 14 tisíc lidí (pro srovnání, například General Motors zaměstnává 216 tisíc lidí). Tempo nabírání lidí se však musí zvýšit. Nyní automobilka totiž nabízí dva vozy (Model S a Model X) hned na třech kontinentech, staví obří továrnu na baterie a v neposlední řada prodává baterie pro domácnosti Tesla Energy, píše Bloomberg.