v Rumburku má vyrůst průmyslová hala, zaměstná až pět set lidí

Průmyslový a logistický areál u Stříbra, který si od developera Accolade nechaly postavit společnosti Steelcase, Kion a Leone.

Průmyslový a logistický areál u Stříbra, který si od developera Accolade nechaly postavit společnosti Steelcase, Kion a Leone. Zdroj: Accolade

Průmyslový a logistický areál u Stříbra, který si od developera Accolade nechaly postavit společnosti Steelcase, Kion a Leone.
Výrobní a logistický komplex v Chebu od developera Accolade, který obsadily společnosti DHL a BWI.
Rozestavěný logistický park společnosti Accolade v polském Lublinu.
Česká developerská skupina Accolade staví v polském Štětíně nový průmyslový a logistický komplex
5
Fotogalerie

V průmyslové zóně v Rumburku by mohla vzniknout skladovací a výrobní hala, kde by mohlo pracovat ve třísměnném provozu až 500 lidí. Záměr nyní zveřejnila skupina Accolade, která už postavila v Česku a Polsku dvacítku průmyslových projektů.

Průmyslová zóna v Rumburku má rozlohu 29 hektarů, pozemky vlastní město. "Záměrem oznamovatele je zajistit dostatek výrobních a skladovacích prostor v odlehlé části Ústeckého kraje, Šluknovském výběžku," uvádí se v záměru.

Nová jednopodlažní hala má být vysoká 12 metrů, zastavěná plocha bude přes 41 tisíc metrů čtverečních, administrativní budova je naplánována jako vestavěná součást skladovací haly.

Celý areál je napojen na místní komunikace vedoucí po silnici II/263 směrem na Rumburk, která se napojuje na silnici I/9 směrem na Českou Lípu a Děčín.

Navrženo je parkoviště, kde bude 19 míst pro kamiony a 424 míst pro osobní vozidla. V hale by mělo pracovat 460 lidí a 40 má být zaměstnanců administrativy.

Z oznámení záměru, které je zveřejněno na webu Ústeckého kraje, vyplývá, že provoz areálu bude mít vliv na zvýšení dopravy. Další vlivy na životní prostředí jsou podle oznamovatele minimální.

Jedním z důvodu pro výběr dané lokality bylo podle záměru dopravní napojení na silnici I/9, která navazuje na dálnici D8. Průmyslová zóna je navíc kompletně zasíťovaná. Doposud největším investorem v zóně je výrobce automobilových kovových dílů Benteler Automotive, jehož závod v Rumburku funguje od roku 2005.

Šluknovský výběžek patřil v minulosti k lokalitám s vysokou mírou nezaměstnanosti. Ještě v roce 2012 činila míra nezaměstnanosti v samotném Rumburku okolo 12 procent, na konci roku 2013 klesla na devět procent a ke konci listopadu letošního roku byla podle ústecké krajské pobočky úřadu práce 4,29 procenta.