Volkswagen chystá elektromobil za půl milionu, má dorazit v roce 2025

Mnichovská premiéra konceptu Volkswagen ID.Life

Mnichovská premiéra konceptu Volkswagen ID.Life Zdroj: profimedia.cz

Mnichovská premiéra konceptu Volkswagen ID.Life
Mnichovská premiéra konceptu Volkswagen ID.Life
Mnichovská premiéra konceptu Volkswagen ID.Life
Volkswagen ID.Life
Volkswagen ID.Life
13
Fotogalerie

Volkswagen chce na trh uvést malý elektromobil, který bude stát přibližně 20 tisíc eur, tedy okolo půl milionu korun. Jeho vzhled naznačuje koncept ID.Life, který automobilka právě vystavuje na mnichovské autosalonu. Do prodeje má nový vůz jít v roce 2025, o dva roky dříve, než automobilka původně plánovala.

Studie nabízí minimalistický design bez ozdobných prvků a dalších doplňků na povrchu karoserie. Zajímavostí je individualizovatelná a odnímatelná střecha z tkaniny se vzduchovými komorami.

Jak je dnes módní, Volkswagen využil přírodní a recyklované materiály. Čirému laku například dodávají přirozenou barvu dřevěné třísky, biologický základ mají i tvrdicí přísady. Tkanina střechu a přední kryt je vyrobena z recyklovaných lahví PET.

VIDEO: Škoda Auto investuje miliardy do elektromobilů

Video placeholde
Škoda auto chce prodávat už jen elektromobily! Jaké změny se chystají? • Videohub

Interiér lze snadno proměnit například v kino nebo hrací místnost, výbava totiž zahrnuje hrací konzole a projektor. Jako obrazovka slouží promítací plátno, které se v případě potřeby vysune z přístrojové desky. Individuálně lze připojit i další zařízení, jejichž napájení zajistí zásuvka 230 V/16 A v interiéru.

Zaměření pak odpovídá variabilita interiéru: přední řadu sedadel lze kompletně sklopit a společně s rovněž sklopnými zadními sedadly je tak možné realizovat bezpočet variant od instalace sedadel jako v kině přes dvoumetrové lůžko až po nákladní variantu s maximálně využitelným zavazadlovým prostorem.

Elektromotor poskytuje maximální výkon 172 kW (234 k) a umožňuje zrychlení z nuly na 100 km/h za 6,9 sekundy. Baterie s kapacitou 57 kWh by měla zajistit dojezd okolo 400 kilometrů.

Článek vyšel na Auto.cz >>>