Yanfeng Automotive Interiors postaví závod v Plané nad Lužnicí

V závodu Yanfeng Automotive Interiors v Plané nad Lužnicí se budou vyrábět součásti interiéru vozidel, jako například přístrojové desky.

V závodu Yanfeng Automotive Interiors v Plané nad Lužnicí se budou vyrábět součásti interiéru vozidel, jako například přístrojové desky. Zdroj: Yanfeng Automotive Interiors

Nový výrobní závod v Plané nad Lužnicí, který vytvoří v regionu 300 nových pracovních míst, začne budovat společnost Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), přední světový dodavatel přístrojových panelů a kokpitových systémů, podlahových a stropních konzolí. Stavební práce začnou v nejbližších dnech a zahájení provozu společnost plánuje na začátek roku 2018.

„Výstavbou nového výrobního závodu na jihu Čech reagujeme na požadavky trhu a rostoucí aktivity našich zákazníků ve východní Evropě,“ říká Jochen Heier, viceprezident a generální ředitel Yanfeng Automotive Interiors pro Evropu a Jihoafrickou republiku.

Na výrobní ploše zhruba 20 tisíc metrů čtverečních bude společnost vyrábět části interiérů včetně přístrojových desek a dveřních panelů pro přední světové značky.

Nový závod v Jihočeském kraji není pro společnost YFAI českou premiérou, společnost již provozuje závod v Žatci. Mimo to má výrobní závody i v dalších lokalitách střední a východní Evropy - na Slovensku a v Maďarsku.

Pro novou lokalitu společnost hledá techniky a manažery, ale nabízí také řadu dalších volných pracovních míst.