Zdražující plyn a elektřina sestřelily dalšího dodavatele. Kolibřík energie končí

Elektřina masivně zdražuje

Elektřina masivně zdražuje Zdroj: Profimedia.cz

.
.
.
.
Fronty před zákaznickým centrem Pražské energetiky (PRE) a Pražské plynárenské v Jungmannově ulici v Praze. Statisíce klientů Bohemia Energy se snaží přejít k jiným dodavatelům
7
Fotogalerie

Další dodavatel energie končí. Firma Kolibřík energie v pátek večer oznámila svým zákazníkům, že už není schopna zajistit dodávky elektřiny a plynu za sjednaných podmínek, upozornily Eurozpravy.cz. Firma dodává energii zhruba 30 tisícům zákazníků. Stejná zpráva dorazila i klientům projektu Skautská energie. 

"Za stávající situace na energetických trzích nejsme schopni zajistit dodávky elektřiny a plynu za sjednaných podmínek. Z toho důvodu bude dodávky elektřiny a plynu pro všechny naše zákazníky zajišťovat od 19.10.2021 dodavatel poslední instance. To je dominantní dodavatel ve Vašem regionu," oznámila společnost na svých webových stránkách.

Podobné oznámení najdou na stránkách i zákazníci Skautské energie, jejímž dodavatelem energie je právě Kolibřík energie. "V tuto chvíli je už jasné, že se na Kolibřík Energie, ani na jejich mateřskou firmu Armex group, nemůžeme do budoucna spolehnout," píše se na stránkách. "Pravděpodobně počínaje 19. říjnem přechází všichni zákazníci Skautské energie na tzv. dodavatele poslední instance. Ti je budou v nejbližších dnech sami kontaktovat ohledně nastavení záloh, cenových podmínek atd. Není tedy třeba podnikat žádné kroky," píše se dál ve vyjádření. 

Vyjádření Kolibřík energieVyjádření Kolibřík energie|Kolibřík energie

 

"Novou nabídku řešíme intenzivně se všemi důvěryhodnými dodavateli na trhu. Jakmile ji budeme mít vyjednanou, představíme vám ji a vy se rozhodnete, zda budete pokračovat s námi nebo si sjednáte individuální smlouvy jinde," slíbil zákazníkům ředitel Skautské energie Tomáš Slavík.

Kolibřík Energie je dceřinou firmou společnosti Armex Energy. Nedávno ukončila svou činnost také Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v Česku. Skupina se zhruba 900 tisíc odběrných míst se rozhodla ukončit podnikatelskou činnost a dodávky elektřiny a plynu zákazníkům společností Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie. 

Velkoobchodní ceny elektřiny a plynu v poslední době vystoupaly do rekordní výše, některé ceníky dodavatelů zdražují o desítky procent či dokonce násobně. Kromě dopadu na spotřebitele způsobila situace problémy také některým dodavatelům. 

Video placeholde
Proč rostou ceny energií? • Videohub