Areály ČSAD i Montasu koupili čeští investoři

Areál ČSAD Vysočany

Areál ČSAD Vysočany Zdroj: Naxos.cz

Tříhektarový bývalý areál ČSAD v pražských Vysočanech vydražil tuzemský investor za 81,6 milionu korun. Vyvolávací cena dražby, kterou pořádala společnost Naxos, byla 75 milionů korun. Totožnost nového majitele dražebník neuvedl.

Průmyslový a skladový areál je z 95 procent pronajatý pěti desítkám firem. Tvoří ho administrativní budovy o třech nadzemích podlažích, skladové haly, dílny, garáže, opravny a myčky automobilů. Aktuální roční výnos z pronájmu dosahuje necelých deseti milionů korun. „V budoucnu bude pravděpodobně využit pro výstavbu buď čistě komerční, nebo kombinovanou. Územní plán pro Vysočany počítá částečně s výstavbou rezidenční a částečně pro smíšené využití,“ sdělil obchodní ředitel Naxosu Libor Nevšímal.

Nového majitele má také průmyslový areál někdejšího Montasu v Hradci Králové. Vítězem dražby, kterou realizoval rovněž Naxos, je český investor z Hradce Králové. Areál vydražil za 47 milionů korun.V tomto téměř čtyřhektarovém brownfieldu vyráběly Strojírny Montas do roku 1998, kdy zkrachovaly. Část areálu je pronajata a roční výnos z nájemného představuje více než 2,7 milionu korun. V dlouhodobém výhledu by lokalita podle Naxosu měla sloužit rezidenční výstavbě.

V dražbě byl Montas už potřetí. Při první dražbě byla vyvolávací cena 85,2 milionu korun, při druhé 60 milionů korun. Žádný zájemce se ale tehdy nenašel.