Balík českých obchodů v čele s Billou je na prodej

Mezi nemovitostmi na prodej je i nákupní park v Úvalech.

Mezi nemovitostmi na prodej je i nákupní park v Úvalech. Zdroj: KPD Group

Skupiny KPD Group a Exafin mají retailové projekty za 1,5 miliardy korun. (ilustrační foto)
Nákupní park Stará Plynárna v Kolíně. Brány otevřel nedávno a už je na prodej.
Skupiny Exafin a KPD budují hlavně nákupní parky.
Nákupní park Stará Plynárna v Kolíně.
Portfolio obchodních nemovitostí v čele se supermarkety Billa je na prodej. (ilustrační foto)
6
Fotogalerie

Tuzemské developerské skupiny KPD Group a Exafin se rozhodly prodat část nákupních parků, které postavily. V jednom balíků nabízejí obchodní areály se supermarkety v Českých Budějovicích, ve Vinoři, Úvalech i nedávno postavený nákupní park Stará Plynárna v Kolíně.

Společnost má celkem patnáct projektů v souhrnné hodnotě 1,5 miliardy korun. Hlavním nájemcem v již postavených obchodech je řetězec Billa.   

„Vzhledem k ekonomické situaci, levným bankovním prostředkům a ochotě investorů investovat jsme nasadili cenu velmi agresivně. Na nastaveném výnosu budeme striktně trvat a raději si počkáme na požadovanou nabídku, než abychom pod tlakem prodávali,“ sdělil majitel KPD Group Jindřich Kukačka. S transakcí bude pomáhat poradenská firma Knight Frank. Zájem už projevily domácí i zahraniční investoři.

Pokud se prodej těchto nemovitostí uskuteční, bude to znamenat druhý úspěšný exit investorů z KPD Group a Exafinu během krátké doby. Nedávno prodali tuzemskou centrálu maloobchodního řetězce Ahold v Praze-Nových Butovicích.

Obě skupiny začaly současně pracovat na výstavbě nových obchodních parků. V dohledné době kopnou do země ve Vestci u Prahy. Rozestavěný projekt mají v Šestajovicích u Prahy. Developeři rovněž postavili nákupní park v Praze 11, v němž má centrálu i tuzemská část potravinářského řetězce Iceland.

Více o investicích do retailových nemovitostí čtěte v úterním vydání deníku E15.