Best of Realty potvrdila oživení realitního trhu

Vila na Výsluní

Vila na Výsluní Zdroj: Best of Reality

Na Příkopě 14
Multifunkční komplex Quadrio
Horský hotel Čeladenka
FEI, CTPark Brno
Centrum Pivovar Děčín
5
Fotogalerie
Realitní trh je minimálně pro tento rok venku z krize, což potvrdil i letošní ročník prestižní soutěže Best of Realty o nejlepší realitní projekty. Po delším období se do klání pod záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí zapojilo téměř čtyřicet projektů.

„I když jsme ještě daleko od období takzvaných ´zlatých časů realitního trhu´, letošní projekty potvrdily další oživení developmentu,“ uvedl předseda odborné poroty Karel Kühn z České spořitelny.

V nejsilněji zastoupené kategorii bytových projektů vyhrála developerská společnost JRD s projektem Vila Na Výsluní, který se nachází v Praze 10. Z nových obchodních center zabodovalo Centrum Pivovar Děčín, na jehož vzniku se mimo jiné podílely peníze podnikatele Karla Janečka. Miliardář Radovan Vítek pro změnu zvítězil v kategorii kancelářských center, a to projektem Quadrio v Praze u Národní třídy.

Mezi hotely se nejvíce zalíbil Horský hotel Čeladenka z Čeladné, v průmyslových nemovitostech zase zabodovaly nové haly, které pro firmu FEI postavila v Brně společnost CTP. Z rekonstruovaných kancelářských budov porotci jako nepodařenější vybrali pražský projekt Na Příkopě 14 společností Lordship a Immofinanz.