Brněnská Olympia změnila majitele

Obchodní centrum Olympia

Obchodní centrum Olympia

Obchodní centrum Olympia Brno koupil společný podnik německé realitní společnosti ECE a předního evropského správce nemovitostí Rockspring. Pro německého developera jde o první novou akvizici do jejího čerstvě založeného fondu European Prime Shopping Center Fund. Prodávajícím byla rovněž mezinárodní realitní skupina Somerston. Cenu transakce ani jedna ze stran neuvedla.

Ve společném podniku mají ECE a Rockspring poloviční podíl. Transakci potvrdili zástupci obou firem. European Prime Shopping Center Fund, který ECE založila tento měsíc, je orientovaný na investice do dokončených nákupních center v Evropě. ECE už do fondu vložila tři své existující komplexy – Stern Center v Postupimi, Linden Center v Berlíně a Galerii Kaskada v polském Štětíně. Fond má podle oznámení ECE ještě během letošního léta shromáždit kapitál do výše 800 milionů eur, přepočtu téměř 20 miliard korun.

V tuzemsku zatím ECE působil jako developer. V Brně vybudoval nákupní centrum Galerie Vaňkovka, v Praze spolu s další nadnárodním retailovým specialistou Unibail-Rodamco otevřel Arkády Pankrác. Aktuálním projektem je další obchodní galerie Arkády v Hradci Králové.