Brněnské centrum Campus Square je na prodej. Cena má být 50 milionů eur

Brněnské obchodní centrum Campus Square

Brněnské obchodní centrum Campus Square Zdroj: ctk

V moravské metropoli se připravuje další významná transakce v komerčních nemovitostech. Na prodej totiž je brněnské obchodní centrum Campus Square. Podle informací deníku E15 se může hodnota transakce dostat přes padesát milionů eur.

„Proces prodeje Campus Square běží od čtvrtého čtvrtletí loňského roku. Vzhledem k vynikající kvalitě tohoto projektu jsme zaznamenali o nemovitost velký zájem,“ řekl Tomáš Grepl, marketingový ředitel developera projektu AIG/Lincoln. Majitel očekává dokončení prodeje během letošního roku.

Campus Square má rozlohu zhruba dvaadvacet tisíc metrů čtverečních. V centru sídlí například Tesco, Marks & Spencer nebo Hervis. Na jihozápadě Brna ležící objekt je součástí projektu The Campus. Do něj mimo jiné patří kancelářský komplex Campus Science Park a nové budovy Masarykovy univerzity. Po loňské akviziční vlně na trhu průmyslových nemovitostí jsou to v současnosti právě obchodní reality, které se často dostávají do hledáčku investorů.

Atrium na nákupech

Společnost Atrium European Real Estate nedávno koupila za 83 milionů eur Afi Palác Pardubice. Atrium též prodalo za 70 milionů eur přes sedmdesát maloobchodních nemovitostí po celém Česku. Do třetice má Atrium prsty v další velké transakci s obchodním centrem Arkády Pankrác. Hodnota tohoto obchodu, jenž čeká na definitivní uzavření, přesáhne 150 milionů eur.

Největší zářez v retailu se ovšem týká pražského obchodního centra Palladium. V tomto případě se cena transakce vyšplhá na šest set milionů eur.