Budova Cube na Evropské po dvou letech mění vlastníka. Získá ji skupina bpd

kancelářská budova Cube na pražské Evropské ulici

kancelářská budova Cube na pražské Evropské ulici Zdroj: Cube

Investiční skupina Peakside Capital po dvou letech prodala kancelářské centrum Cube v Praze 6. Novým majitelem se stala společnost bpd development.

Závěr roku jen podtrhuje trend letošního roku, kdy majitele změnila celá řada kancelářských budov v Praze. Poslední velkou transakcí je prodej kancelářské budovy Cube v Praze 6. Tu od investiční skupiny Peakside Capital získala společnost bpd development ze skupiny bpd miliardářů Vasila Bobely, Petra Pudila a Jana Dobrovského. O transakci informoval server Eurobuild CEE a ve své zprávě ji potvrdila i společnost ASB Group, která byla poradcem skupina Peakside.

„Tento prodej je skvělým příkladem úspěšného zhodnocení investice, která se uskutečnila během dvou let,“ komentoval transakci Michał Nawrot z varšavské kanceláře Peakside Capital. Pražskou kancelářskou nemovitost skupina koupila od firmy PGIM Real Estate v roce 2016. Podle Nawrota se na českém realitní trhu zvyšuje likvidita a zároveň se stává vyspělejším. „Těšíme se na pokračování našich investic v České republice,“ prohlásil Nawrot.

Skupině Peakside radili s transakcí kromě ASB Group ještě společnosti Sawills, BNT a CBRE. Samotná budova má rozlohu 21,5 tisíce metrů čtverečních. Podle zmíněného serveru jsou kanceláře téměř plně pronajaty.