Peakside Capital koupila budovu na Evropské, u níž došlo k loupeži století

kancelářská budova Cube na pražské Evropské ulici

kancelářská budova Cube na pražské Evropské ulici Zdroj: Cube

Novým majitelem kancelářského komplexu Cube v Evropské ulici v Praze je investiční společnost Peakside Capital. Budovu koupila od firmy PGIM Real Estate. Firma Peakside Capital kupní cenu nezveřejnila.

Nemovitost obsahuje zhruba 21 tisíc metrů čtverečních plochy určené k pronájmu. Aktuálně je obsazena z 94 procent řadou domácích i mezinárodních firem především z oblasti zdravotnictví a technologií. „Cube je další investicí naší společnosti v České republice. Názorně dokládá naši snahu pořídit kvalitní aktiva za rozumnou cenu a využít současnou atmosféru obav na realitním trhu,“ uvedl manažer Peakside Capital Otis Spencer.

V bezprostřední blízkosti kancelářské budovy došlo v roce 2002 k takzvané loupeži století, ozbrojení lupiči tu přepadli obrněný vůz agentury G4S, jenž převážel peníze z tehdejší centrály Citibank. Uloupilo se 154 milionů korun.

Peakside Capital vstoupila na český trh začátkem loňského roku. Soukromý fond v její správě tehdy koupil 72 maloobchodních nemovitostí v Česku, které za dvě miliardy korun získal od společnosti Atrium European Real Estate Limited. Šlo o menší obchodní centra po celé republice s průměrnou rozlohou okolo 2500 metrů čtverečních a celkovou pronajímatelnou plochou přes 177 tisíc metrů čtverečních.

Peakside Capital aktivně investuje do všech typů nemovitostí v Německu a střední a východní Evropě. Založena byla v roce 2010. Nabízí iniciování a uzavření obchodů, správu realitního portfolia (asset management) a služby správy fondů pro fondy a kvalifikované investory. Peakside Capital prostřednictvím investic a dceřiných firem působí v 15 zemích světa.