Burzovní palác v Praze se prodal za tři čtvrtě miliardy korun

Burzovní palác

Burzovní palác Zdroj: Euro Tomas Novak

Burzovní palác v Praze se prodal za 27 milionů eur (zhruba 740 milionů korun). Cenu zveřejnila realitní poradenská společnost JLL, která zastupovala prodávajícího. Nového majitele nechtěla prodávající americká investiční společnost Pramerica zveřejnit, podle dřívějších informací E15.cz je jím fond rakouské pojišťovny VIG.

Když Pramerica kupovala v roce 2006 Burzovní palác od irské společnosti Kilcullen Kapital Partners podnikatele Endy O’Coineena, dala za něj přibližně 25 milionů eur (688 milionů korun). Jak server E15.cz informoval, fondům Pramerica končí investiční cyklus, a proto palác prodaly.

Od roku 1993 v budově sídlí Pražská burza. K dalším nájemcům budovy patří společnosti Regus, Česká pošta, Zara, Aeroflot a Ewopharma.

Podle vedoucího investičního oddělení JLL Stuarta Jordana transakce potvrzuje pokračující zájem mezinárodních investorů o komerční nemovitosti v centru Prahy. „S ohledem na množství kapitálu zaměřujícího se na ojedinělé investiční možnosti v samém centru hlavních měst a s ohledem na relativně nižší cenu v porovnání s jinými metropolemi očekáváme, že tento prodej vyvolá zájem dalších investorů o investování v Praze,“ odhaduje Jordan.