Česká Accolade investuje přes miliardu do průmyslové zóny v Polsku

plánovaná stavba Accolade

plánovaná stavba Accolade Zdroj: Accolade

Tuzemská skupina Accolade investuje zhruba 1,1 miliardy korun do průmyslové zóny v polském Lublinu. Zóna nabídne až 73 500 metrů čtverečních ploch, už má první nájemce. Accolade spolu s nadnárodními developery připravuje ve střední a východní Evropě průmyslové parky, které poté pronajímá. Nedávno skupina oznámila, že chystá i objekty v Chebu a Hořovicích o ploše 112 500 metrů čtverečních.

„První etapa parku je téměř dokončena,“ sdělil Sochor. Zhruba 20 tisíc metrů čtverečních nově postavených průmyslových ploch si podle něj pronajaly firmy z oblasti výroby a logistiky.

V Polsku skupina vedle Lublinu investuje ještě ve dvou dalších průmyslových parcích. „Chceme obohatit naše stávající portfolio nájemců, z nichž je nyní mnoho navázáno na automobilový a strojírenský průmysl, o nové společnosti z odlišných odvětví, jakými jsou například potravinářský průmysl a distribuce potravin nebo plastikářský průmysl,“ doplnil výkonný ředitel Accolade Milan Kratina.

Minulý týden skupina informovala také o investicích v Česku. Nové úvěry od UniCredit Bank v celkové výši 1,2 miliardy korun (44,1 milionu eur) na financování staveb nájemních průmyslových objektů v Chebu a Hořovicích. Celková plocha objektů, z nichž některé už stojí, má být 112 500 metrů čtverečních.

Skupina Accolade v České republice dosud uskutečnila osm velkých průmyslových projektů. Její budovy si dnes pronajímají společnosti jako KION Group zaměřená na výrobu vysokozdvižných vozíků v Ostrově u Stříbra, Alpha Corporation (předtím Assa Abloy) působící v oblasti zamykacích systémů v Týništi na Orlicí nebo logistická firma DHL v Chebu.