CPI miliardáře Vítka prodala většinovou část své divize správy budov firmě M2C

M2C poskytující služby ostrahy, údržby a úklidu získala většinový podíl ve divizi takzvaného facility managementu skupiny CPI Radovana Vítka (na snímku).

M2C poskytující služby ostrahy, údržby a úklidu získala většinový podíl ve divizi takzvaného facility managementu skupiny CPI Radovana Vítka (na snímku). Zdroj: Profimedia

„Tento krok souvisí s naší dlouhodobou strategií, jejímž cílem je soustředit se na hlavní odvětví našeho podnikání, mezi které patří zejména investice do rozvoje nemovitostního portfolia, jeho development a strategické řízení,“ uvedl k prodeji části divize facility managementu výkonný ředitel CPI Property Group Zdeněk Havelka.
2
Fotogalerie

Realitní skupina CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek, prodala firmě M2C poskytující služby ostrahy, údržby a úklidu většinový podíl ve své divizi takzvaného facility managementu, který zahrnuje mimo jiné právě správu nebo provoz budov. Pod M2C přejdou zároveň zaměstnanci z divize facility managementu, uvedla CPI v tiskové zprávě.

„Tento krok souvisí s naší dlouhodobou strategií, jejímž cílem je soustředit se na hlavní odvětví našeho podnikání, mezi které patří zejména investice do rozvoje nemovitostního portfolia, jeho development a strategické řízení,“ uvedl výkonný ředitel CPI Property Group Zdeněk Havelka.

„V případě odborných činností, které bezprostředně nesouvisí s těmito obchodními cíli, chceme blízce spolupracovat se společnostmi, pro které tyto činnosti představují jejich hlavní zaměření,“ dodal.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Švýcarsku, Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Provozní zisk EBITDA firmě loni do konce září meziročně vzrostl o 15 procent na 257 milionu eur, tedy asi 6,73 miliardy korun. Hodnota nemovitostního portfolia skupiny v porovnání s koncem předloňského roku vzrostla o osm procent na 9,9 miliardy eur, což znamená asi 259,3 miliardy korun.