Developer CTP přišel o klíčového manažera, který skupinu vytáhl z krize

Bývalý finanční ředitel skupiny CTP Radek Zeman.

Bývalý finanční ředitel skupiny CTP Radek Zeman. Zdroj: ČTK

CTP je největším majitelem skladů a průmyslových hal v Česku. Na fotce CTPark v Hranicích na Přerovsku.
Majitel skupiny CTP Remon Vos.
3
Fotogalerie

Z vrcholového vedení realitního holdingu CTP zmizel člověk, který se výraznou měrou zasloužil o záchranu skupiny v minulé krizi. Radek Zeman byl ve skupině deset let.

Z developerské skupiny CTP, což je největší stavitel skladů a průmyslových hal v Česku, odešel architekt její finanční záchrany v minulé hospodářské recesi. Z firmy miliardáře Remona Vose neočekávaně zmizel její dlouholetý finanční ředitel a jednatel Radek Zeman.

„Mohu potvrdit, že pan Radek Zeman se rozhodl téměř po deseti letech z naší společnosti z osobních důvodů odejít,“ řekl na dotaz serveru E15.cz mluvčí CTP Július Hájek. „Ve firmě jsem byl již dlouho, takže jsem se z rodinných důvodů rozhodl odejít,“ uvedl Zeman.

Na realitním trhu však odchod respektovaného manažera vzbudil překvapení. Objevily se spekulace, že za to může roztržka mezi Zemanem a Vosem. „K tomu se vůbec nebudu vyjadřovat,“ reagoval Zeman.

Kdo Zemana nahradí na pozici finančního ředitele, zatím není jasné. Coby jednatele ho nahradil Robert Pitt.

Před necelými deseti lety nebylo jisté, jestli holding CTP přežije krizi. Poptávka po průmyslových nemovitostech výrazně spadla a koncern trápilo vysoké zadlužení. „Jestli někomu CTP může děkovat za to, kam se dostala, tak Radkovi Zemanovi,“ uvedl jeden z lidí blízkých CTP, který si kvůli citlivosti věci nepřál být jmenován.    

Zeman byl v posledních letech vedle Remona Vose nejviditelnější tváří CTP. Kromě jednání s bankami vystupoval na byznysových akcích, za firmu přebíral nejrůznější ocenění. Ze skupiny se rovněž díky němu stala rychle expandující mezinárodní skupina.