Developer PointPark připravuje expanzi do regionů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15

Developerská firma PointPark Properties dosud v Česku stavěla nové sklady jen ve dvou lokalitách u dálnic D1 a D8. Nyní se však chce vrhnout také do tuzemských regionů. Už má vyhlídnuté lokality u Ostravy a západočeského Stříbra a Klášterce nad Ohří.

„Vstup do regionů již připravujeme dva roky. Nyní jsme ve stadiu, kdy se bavíme s konkrétními nájemci,“ uvedl ředitel developera pro Česko a Slovensko Peter Bečár. Pokud se vše podaří, mohl by být první z nových regionálních projektů na světě do roka, dodal manažer. Z dalších lokalit v regionech zvažuje firma výstavbu na východním Slovensku u Košic.

PointPark chce také brzy ještě více rozšířit logistický areál poblíž Prahy u dálnice D8. „Během léta ohlásíme další výstavbu,“ poznamenal šéf firmy. Novou halu bude PointPark stavět pro konkrétního nájemce, jeho jméno ale zatím neprozradil.

Do areálu u dálnice D1, který je také nedaleko hlavního města, se PointParku podařilo nově přetáhnout od konkurenčního Prologisu japonskou logistickou společnost Yusen Logistics. Ta si nechává postavit halu o 20 tisících metrech čtverečních. Peníze na rozšíření tohoto parku poskytla UniCredit Bank Česká republika, která už celkově na jeho výstavbu půjčila 68 milionů eur, v přepočtu zhruba 1,7 miliardy korun.

V Evropě má společnost PointPark ve správě 1,54 milionu metrů čtverečních nemovitostí. Dalších 600 tisíc metrů čtverečních pozemků má přichystaných na novou výstavbu skladů. Kromě Evropy působí společnost PointPark také v oblasti Perského zálivu. Tento region je společnosti blízký, protože vlastníkem PointParku je bahrajnská banka Arcapita.