Do chorvatského rezortu developera Třešňáka se nastěhuje řetězec Hilton

Rezort Costabella

Rezort Costabella Zdroj: Atelier EIS

Rezort Costabella
Rezort Costabella
Rezort Costabella
4
Fotogalerie

Americký hotelový řetězec Hilton rozšíří svoji působnost u Jaderského moře. Nastěhovat by se měl do rezortu Costabella, který v současnosti staví developerská skupina JTH teplického podnikatele Jaroslava Třešňáka. 

O informaci jako první informovala chorvatská média, podle kterých Třešňák se zástupci Hiltonu podepsal dohodu minulý pátek. Mediální zástupce JTH odmítl na dotaz E15 zprávu komentovat s tím, že majitel společnosti je momentálně v zahraničí. Právě i Jaroslav Třešňák se měl podpisu účastnit.

Rezort asi za 80 milionů eur (přes dvě miliardy korun) se má první návštěvníkům otevřít přibližně za rok. Areál zaujímá plochu 18 tisíc metrů čtverečních a v téměř dvou stovkách pokojů a samostatných vilách nabídne pět set lůžek. V těžce přístupné lokalitě musel developer odstranit část skály a vytvořit umělou pláž.

Pětihvězdičkový rezort v chorvatské Rijece i nadále ponese jméno Costabella. Bude se přitom jednat již o čtvrtý rezort, který Hilton v jihoevropské zemi spustí. Dva hotely má řetězec v hlavním městě Záhřebu, další provozuje v centru historického Dubrovníku.

Třešňákovi podle jeho dřívějších slov pomohl v rozvoji chorvatského byznysu český prezident Miloš Zeman. Ten měl o výstavbě rezortu jednat jak s prezidentkou země, tak se členy vlády. Jaroslav Třešňák v minulém roce podpořil kampaň současné hlavy státu více než třemi miliony korun.