Dráhy chtějí prodat hotelový komplex v pražské Michli

Hotel a uvytovna ČD v Praze Michli

Hotel a uvytovna ČD v Praze Michli Zdroj: clanroy

České dráhy se chystají prodat hotelový komplex v Pražské Michli. Nejnižší cena, za kterou budou majetek dražit, je 98,5 milionu korun, uvedla internetová aukční síň Clanroy, jejímž prostřednictvím chtějí dráhy majetek prodat.

Jednotliví zájemci mohou v rámci dražby přihazovat minimálně po dvousettisícových částkách. Kromě komplexu hotelu a ubytovny v Praze hledají dráhy zájemce rovněž pro administrativní budovu v Brně a desítky menších objektů.

„Majetková struktura hotelových a ubytovacích zařízení v Praze je velmi stabilní a vstoupit do tohoto byznysu, aniž byste museli stavět, je poměrně složité,“ uvedl Milan Kremel z dražební společnosti Clanroy. Dražba takto rozsáhlého hotelu je podle něj událost spíše mimořádná.

Samotný komplex disponuje užitnou plochou téměř deset tisíc metrů čtverečních. V hotelové části má 64 pokojů s 216 lůžky a dalších 64 pokojů s 128 lůžky se nachází v ubytovně, která je rovněž součástí komplexu. Samotná držba by se měla uskutečnit 26. listopadu.

Clanroy s Českými drahami spolupracuje na prodeji majetku dlouhodobě. Specializuje se zejména na prodej kancelářských budov, rekreačních objektů a bytových domů. Vloni ČD z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu podle informací z výroční zprávy utržily zhruba dvě miliardy korun.