Dráhy se zbavily hotelu. Nový majitel za něj zaplatí 96 milionů

Hotel a uvytovna ČD v Praze Michli

Hotel a uvytovna ČD v Praze Michli Zdroj: clanroy

Na druhý pokus se Českým drahám povedlo prodat svůj hotelový komplex v Praze, pro který neměly využití. Příští týden jdou do dražby další drážní nemovitosti.

České dráhy v dražbě prodaly hotel v pražské Michli za nejnižší podání, které činilo bez deseti korun 96 milionů korun. Uvedl to Pavel Divíšek, výkonný ředitel dražební společnosti Clanroy, která prodej nemovitého majetku železničního dopravce dlouhodobě zajišťuje. Jméno nového majitele objektu nesdělil.

Nový nabyvatel má nyní 60denní lhůtu na zaplacení částky, uvedl Divíšek s tím, že poté jej společnost nechá zapsat do katastru nemovitostí.

České dráhy hotelový komplex a ubytovnu prostřednictvím Clanroy zkusily prodat už loni v listopadu. Tehdy ale o objekt v Chodovské ulici za nejnižší stanovenou cenu 98,5 milionu korun neměl žádný z účastníků dražby zájem.

Další nemovitosti na prodej

Hotelový areál disponuje užitnou plochou téměř 10 tisíc metrů čtverečních. V současnosti slouží k ubytování jako hotel Abito s kapacitou 128 pokojů. Před šesti lety objekt prošel rekonstrukcí.

Příští týden půjde do dražby další z velkých nemovitostí Českých drah. Půjde o historickou budovu v brněnské Kounicově ulici, ve které ČD stále sídlí a která by se měla nabízet k prodeji v úterý 25. června za vyvolávací cenu 190 milionů korun.

Clanroy s Českými drahami spolupracuje na prodeji majetku dlouhodobě. Specializuje se zejména na prodej kancelářských budov, rekreačních objektů a bytových domů.