Ekospol chystá projekt za 430 milionů

stavba

stavba Zdroj: profimedia.cz

Developerská společnost Ekospol oznámila, že chce na pomezí pražských Řeporyjí a Stodůlek postavit nový bytový projekt nazvaný Sluneční terasy. „Půjde o stavbu 140 bytů, které budou rozděleny do čtyř viladomů orientovaných na jih,“ sdělil deníku E15 generální ředitel Ekospolu Evžen Korec.

Plánovaná hodnota projektu je 430 milionů korun. Oficiálně chce firma novostavbu oznámit a dát do prodeje letos v březnu. Stavba má být dokončena už během příštího roku.

„Půjde tentokrát o trošku luxusnější byty s terasami, cena by se měla pohybovat někde kolem 40 až 42 tisíc korun za metr čtvereční, některé výjimečné byty budou pochopitelně dražší,“ uvedl Korec. Ten se neobává, že by se letos byty kvůli krizi špatně prodávaly.

Poptávku podle něj poženou historicky nejnižší úroky u hypoték a také to, že lidé budou chtít využít momentálně nízkých cen nemovitostí. Korec zároveň spoléhá na to, že projektu Sluneční terasy pomůže mimo jiné poloha s výhledem na chráněné Dalejské a Prokopské údolí a dopravní dostupnost do centra Prahy metrem ze zastávky Luka.

Občanskou vybavenost včetně škol či obchodů a dalších služeb zase podle něj nabízí čtvrť Stodůlky. Ambicí Ekospolu je proto prodat všech 140 bytů ještě před dokončením stavby.

Celkově firma, která je na českém trhu dvojkou v bytových novostavbách, letos plánuje prodat 500 až 600 bytů. Počítá se přitom se stagnací až mírným poklesem cen.

Rozhovor s Evženem Korcem čtěte v dnešním vydání magazínu Profit