Fond Conseq Realitní koupil kancelářský komplex v bývalém holešovickém pivovaru

Investiční fond Conseq Realitní koupil od společnosti Revetas Capital budovu bývalého Prvního měšťanského pivovaru v pražských Holešovicích. Nyní je v ní kancelářský komplex s názvem A7 Office Centre. Conseq Realitní o tom informoval v tiskové zprávě. Cenu transakce ani jedna strana nezveřejnila.

Kanceláře mají celkovou plochu 16 tisíc metrů čtverečních. Mezi nájemníky jsou například Czech News Center, Ahold Czech Republic, DM drogerie, nebo Megapixel. Revetas Capital vlastnil budovu tři roky.

První měšťanský pivovar v Holešovicích byl postaven v roce 1896. Pivo se značkou Měšťan se v něm vařilo do roku 1998. Přestavba na kancelářský komplex včetně maloobchodních prostor byla dokončena v roce 2008. Celý areál bývalého pivovaru je kulturní památkou.

Podle předsedy představenstva Conseq Investment Management Jana Vedrala je cílem fondu vytvořit portfolio nemovitostí vytvářejících stabilní příjem pro podílníky. Jsou v něm nemovitosti sloužící k maloobchodnímu prodeji, průmyslu a logistice a nyní také kanceláře. „Stále jsme hledali kancelářskou budovu, která by splňovala naše představy ohledně lokality, technické kvality, kvality nájemníků a výše generovaného výnosu. Toto aktivum všechna naše kritéria splnilo,“ uvedl.

Conseq Realitní je nemovitostní fond, jehož hlavním zaměřením jsou investice do nemovitostí v České republice. Společnost Conseq působí na českém trhu 25 let. Podle údajů Asociace pro kapitálový trh spravuje aktiva zhruba za 60 miliard korun. Tím se řadí mezi největší nezávislé investiční manažery v Česku.

V areálu A7 Office Center sídlí také deník E15.