Hinton sahá po zakázce pro Vodafone

Vodafone

Vodafone Zdroj: profimedia.cz

Stavební firmě Hinton, kterou loni na podzim založili bývalí manažeři konkurenční Skansky, se rýsuje první velká zakázka v řádu stovek milionů korun. Jde o výběrové řízení na generálního dodavatele stavby nové centrály společnosti Vodafone, kterou v pražských Stodůlkách vybuduje v rámci svého rozsáhlého projektu Západního Města developerská firma Finep.

Hinton se spolu s Metrostavem a stavební firmou VCES dostal do nejužšího výběru. Podle informací deníku E15 je právě Hinton černým koněm výběrového řízení. „S ohledem na probíhající tendr se v tuto chvíli nemůžeme k výsledku nijak vyjádřit,“ sdělila mluvčí Finepu Pavla Temrová.

Majitelem Hintonu je někdejší obchodní ředitel tuzemské Skansky Jan Fidler, generálním ředitelem a předsedou představenstva bývalý šéf Skansky Zdeněk Burda. Vedení Hintonu při jeho vzniku prohlašovalo, že se navzdory propadu realitního trhu chtějí prosadit u velkých kancelářských, bytových a průmyslových projektů.

„Jsme orientovaní na řízení velkých staveb. Chceme se dostat do první desítky českých stavebních firem,“ prohlásil loni v prosinci Burda. V čele české a slovenské Skansky stál Burda v letech 1997 až 2008.

Finep plánuje zahájit výstavbu nového sídla Vodafonu letos v létě. Telefonní operátor by se měl nastěhovat začátkem roku 2015. Kancelářská budova, která usiluje o mezinárodní certifikát pro zelené budovy Leed Silver, bude mít celkem 15 tisíc čtverečních metrů kanceláří. Vyroste v sousedství právě dokončené nové centrály Komerční banky, jejímž developerem byl rovněž Finep.

Společně s budovou pro Vodafone tak rozsah projektu Západní Město vzroste na necelých sto tisíc metrů čtverečních komerčních ploch.