Hinton získal zakázky za tři čtvrtě miliardy

Zatímco stavební firmě Skanska ubývá v poslední době v Česku zakázek, jejím bývalým manažerům se daří. Přesně před rokem založili někdejší obchodní ředitel tuzemské Skansky Jan Fidler a její dlouholetý šéf Zdeněk Burda novou stavební firmu Hinton. Navzdory poklesu odvětví se jim v krátké době podařilo díky rozsáhlým kontaktům z minulosti dosáhnout na významné zakázky.

„Náš cíl pro první rok byl získat zakázky za 400 až 500 milionů korun. Plán jsme překročili už v polovině roku. V současné době máme nasmlouvány zakázky v celkové hodnotě přes tři čtvrtě miliardy,“ řekl deníku E15 generální ředitel Hintonu Zdeněk Burda. Ten jako nejvyšší manažer řídil pobočky skandinávského gigantu v Česku a na Slovensku v letech 1997 až 2008. Do Hintonu si na stejnou pozici přivedl i bývalého finančního ředitele Skansky Petra Dvořáka a řadu projektových manažerů.

„Zatím jsme uzavřeli zakázky na výstavbu téměř deseti projektů,“ doplnil Burda. Jako příklady uvedl výstavbu vzorkovny a prodejny Siko koupelny a několik menších bytových projektů v Praze a v Třeboni. „V nejbližších dnech zahájíme výstavbu dalšího významného projektu, o kterém v současné době nemůžeme hovořit,“ dodal Burda.

Hinton měl v době vzniku smělé plány i v regionech, kde si dělal zálusk na převzetí menších a středních stavebních firem. „V současné době máme pobočku v Českých Budějovicích a do konce roku bychom rádi otevřeli další,“ řekl Burda.