Hlavní hráči na trhu IFM založili alianci

Zaměstnanec M2C

Zaměstnanec M2C Zdroj: archiv M2C

Jsou jednotliví poskytovatelé služeb integrovaného facility managementu schopni plnit požadavky svých zákazníků sami? Rozhodovalo se o tom v Praze.

Po dlouhých jednáních vznikla v Praze nová aliance poskytovatelů integrovaného facility managementu – 21STFM. Sestává z pěti evropských společností, jednou z nich je i česká M2C, která poskytuje své služby v osmi různých zemích regionu CEE a SEE. Dalšími jsou Dome Facility Services Group, Manifest, Serapis Integrated Facility Management a Mundus Services, které operují na Slovensku, v Polsku, Rusku, Řecku, Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku.

Po službách integrovaného facility managementu je čím dál větší poptávka, jak uvedl generální ředitel M2C Matěj Bárta. „V letošním roce registrujeme až 60procentní nárůst poptávek po našich službách v rámci globálních tendrů.“

Cílem aliance 21STFM je proto nabídnout unifikovaná zákaznická řešení na míru na základě poptávek a požadavků v oblasti integrovaného facility managementu a přilehlých služeb pro globální korporátní zákazníky. K dosažení těchto cílů má pomoci jednoduchá struktura působnosti, vlastní softwarová řešení, flexibilita a rychlá reakční doba při poptávkách či problémech. Společnými silami také budou snadněji následovat globální trendy integrovaného facility managementu, jehož hlavním motorem jsou technologie.

Vizí jednotlivých firem i celé aliance je stát se dlouhodobým strategickým partnerem zákazníků a zajišťovat jim vysokou účinnost, spolehlivost, osvědčené postupy, průběžné inovace a zlepšení poskytování služeb v rámci principů udržitelnosti vzájemně prospěšného vztahu.