Immorent postaví kanceláře na Pankráci

Immorent

Immorent Zdroj: Immorent

Navzdory krizi na realitním trhu rozjíždí developerská firma Erste Group Immorent ČR v Praze svůj další kancelářský projekt. V zavedené lokalitě na Pankrácké pláni vyroste Enterprise Office Centre, přímo navazující na projekt Gemini od stejného developera.

„Výstavbu plánujeme zahájit letos na podzim,“ řekl mluvčí Immorentu Rudolf Kargl. Dokončena má být v průběhu roku 2014. Výši investice firma nezveřejnila.

Téměř hektarový pozemek vedle magistrály koupil Immorent před třemi lety od firmy ČSAD Praha holding. Dvanáctipodlažní budova nabídne k pronájmu 30 tisíc metrů čtverečních kanceláří. Jak uvedl Kargl, zatím půjde o spekulativní výstavbu bez předem sjednaného nájemce.

Do spekulativních projektů se developeři v současné době pouští spíše výjimečně. Immorent tak učinil už v případě loni dokončené druhé etapy kancelářského projektu Futurama v Karlíně, kterou vzápětí koupil investor do nemovitostí Invesco Real Estate. Immorent nedávno dokončil u smíchovského nádraží také administrativní budovu Lyra.

Letos má být i přes výrazně omezenou poptávku dostavěno v nových projektech v Praze přes sto tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch. Dalších více než 135 tisíc je ve výstavbě s plánovaným dokončením v roce 2013. Zároveň je v metropoli na 340 tisíc metrů čtverečních volných moderních kancelářských prostor.

Immorent se v Česku nově pouští i do výstavby průmyslových areálů. U západního okraje Prahy v obci Pavlov chystá svůj první Immopark, který zabere 35 hektarů. „Během dvou až tří týdnů začneme stavět inženýrské sítě,“ upřesnil Kargl.