Invesco koupilo kanceláře na pražském Smíchově

Kancelářská budova v komplexu Anděl City na pražském Smíchově

Kancelářská budova v komplexu Anděl City na pražském Smíchově

Mezinárodní realitní firma Invesco získala kancelářskou budovu v komplexu Anděl City na pražském Smíchově. Dosavadním majitelem byla společnost UBX Praha 2, patřící rakouské skupině UBM. Cenu transakce ani jedna ze stran neuvedla.

Pětipatrová budova v ulici Karla Engliše má přes čtyři tisíce metrů čtverečních kanceláří a konferenční centrum. Hlavními nájemci jsou přepravní gigant Maersk a finanční skupina UBS.

Manažer realitních investic Invesco koupil nemovitost pro svého klienta, německý penzijní fond Nordrheinische Ärzteversorgung. Poradcem Inveska při této akvizici byla mezinárodní společnost Cushman&Wakefield.

„Kancelářský trh na Andělu je přirozeným pokračováním historického centra a doplňují jej významné maloobchodní a hotelové investice v okolí. Proto jsme rádi, že jsme pro našeho klienta mohli získat tuto nemovitost,“ uvedl šéf středoevropských transakcí Inveska Tomáš Pícha pro server propertymall.com. Invesco plánuje pro německý penzijní fond nakupovat další kancelářské budovy a nákupní centra v evropských metropolích.

Na Smíchově jde v krátké době už o druhou významnou akvizici. V červnu koupila německá společnost Kallisto Neunundvierzigste Vermögensverwaltungs nedaleký Palác Anděl. Skupina Aberdeen Immobilien, správující fond Degi International, ho prodala za 52 milionů eur, v přepočtu přes jednu a čtvrt miliardy korun.