J&T Banka si za dvě miliardy koupila novou centrálu v Praze na Invalidovně

Letos otevřená centrála J&T Banky v kancelářském komplexu Rustonka v Praze 8 změnila majitele.

Letos otevřená centrála J&T Banky v kancelářském komplexu Rustonka v Praze 8 změnila majitele. Zdroj: J&T Banka

Bankéři z J&T Banky obsadili celou osmipatrovou budovu.
J&T Banka za své sídlo zaplatila 2,1 miliardy korun.
Podobu novým kancelářím J&T Banky vtisklo studio CMC Architects.
4
Fotogalerie

Letos otevřená centrála J&T Banky v kancelářském komplexu Rustonka v Praze 8 změnila majitele. Vlastníkem novotou vonící osmipatrové budovy u stanice metra Invalidovna je sama banka. Za sídlo zaplatila 2,1 miliardy korun. V posledních dnech je to druhá velká realitní transakce v Praze.  

„Exkluzivní kancelářskou budovu si koupila přímo J&T Banka od společnosti Gramexo, která je součástí firem spřízněných se skupinou J&T,“ uvedl Jiří Ochetz, ředitel marketingu J&T Real Estate CZ. Dodal, že nejde o interní transakci v rámci skupiny, ale o regulérní prodej. S obchodem pomáhala poradenská společnost Cushman & Wakefield a advokátní kancelář Clifford Chance. 

Nové sídlo J&T Banky na Rustonce stálo 1,2 miliardy korun. Budova má 30 tisíc metrů čtverečních a kapacitu 750 zaměstnanců. Architektem centra je studio CMC Architects. Nemovitost sousedí s kancelářským komplexem, který vybudovala realitní část skupiny J&T. Loni tyto kanceláře koupili korejští investoři. 

V jednom týdnu je to už druhá významná realitní transakce na pražském trhu. Společnost Českomoravská nemovitostní a blízkovýchodní investiční holding CFH za čtyři miliardy korun koupili kancelářský komplex Churchill Square na pomezí Vinohrad, Žižkova a hlavního nádraží. Sto milionů eur na tuto transakci půjčila německá banka Helaba.