Jihlavská PSJ staví v Gruzii akvapark za půl miliardy korun

Termální komplex Gino Paradise v Tbilisi

Termální komplex Gino Paradise v Tbilisi Zdroj: PSJ

Akvapark Gino Paradise v Tbilisi
Akvapark Gino Paradise v Tbilisi
Akvapark Gino Paradise v Tbilisi
Akvapark Gino Paradise v Tbilisi
Akvapark Gino Paradise v Tbilisi
6
Fotogalerie
Stavební společnost PSJ buduje v Gruzii termální komplex Akvapark Gino Paradise za 18,8 milionu eur (kolem 470 milionů korun). Areál s 12 vnitřními a venkovními bazény vzniká v Tbilisi. Termín jeho dokončení je stanoven na duben 2013. Financování projektu zajišťuje PPF Banka ve spolupráci s Exportní garanční a pojišťovací společností (EGAP).

Akvapark budují stavbaři pod vedením PSJ mezi lesy poblíž přehradní nádrže Tbiliské moře. Podle mluvčího firmy Miroslava Fukse jde o největší projekt svého druhu v Gruzii.

V akvaparku bude například i bazén se slanou vodou a řada doplňkových atrakcí, včetně divoké řeky, saun, skluzavek a tří velkých tobogánů. U venkovního bazénu vyroste tribuna pro 248 diváků. Součástí areálu budou písková hřiště pro fotbal a volejbal na břehu přehrady.

PSJ patří mezi největší stavební společnosti v Česku. Skupina PSJ měla letos na jaře 877 vlastních pracovníků. Její výnosy loni stouply o polovinu na 7,54 miliardy Kč.

Společnost dlouhodobě působí i na zahraničních trzích. V posledních letech se soustředí na Rusko, Slovensko, jihovýchodní Asii a arabské země. Tento rok PSJ dokončuje velký závod na dřevotřískové desky v ruské Karélii. Zakázka za 3,8 miliardy Kč je dosud největší v historii uvedené stavební firmy. V Rusku PSJ rovněž buduje multifunkční komplex v Soči.

PSJ proniká do Ruska

Jihlavská PSJ postaví doky ve Vietnamu