Kellner nakupoval v Německu

Kellnerova PPF koupila v Berlíně kancelářskou budovu, za niž zaplatila 43 milionů eur, zhruba 1,1 miliardy korun.

Kellnerova PPF koupila v Berlíně kancelářskou budovu, za niž zaplatila 43 milionů eur, zhruba 1,1 miliardy korun. Zdroj: PPF

Vedle strategického Ruska se nejbohatší Čech Petr Kellner začíná v realitním byznysu rozhlížet i do jiných zemí. Jeden z nejnovějších úlovků se mu podařil v Německu.

Kellnerova PPF koupila v Berlíně kancelářskou budovu, za niž zaplatila 43 milionů eur, zhruba 1,1 miliardy korun. Skupina chce na německém trhu dál pracovat na vyhledávání akvizičních cílů, uvedla ve výroční zprávě za rok 2012.

Realitní větev PPF vlastní aktiva za 953 milionů eur. Jádro nemovitostního byznysu PPF se nachází v Rusku, kde začala výstavbu velkého kancelářského komplexu Comcity. Jen do první fáze projektu investuje šest miliard korun. Do roku 2014 chce Kellner na ruském trhu investovat 1,2 miliardy eur, zhruba třicet miliard korun.

Investiční projekty v realitách má společnost také na Slovensku, Ukrajině, v Rumunsku a Indii.

Kellnerova PPF koupila v Berlíně kancelářskou budovu, za niž zaplatila 43 milionů eur, zhruba 1,1 miliardy korun.Kellnerova PPF koupila v Berlíně kancelářskou budovu, za niž zaplatila 43 milionů eur, zhruba 1,1 miliardy korun. | PPF

Celkově se PPF loni dařilo. „Měřeno exaktními čísly, hodnota námi spravovaného majetku stoupla na 21,5 miliardy eur a čistý zisk vzrostl o 237 procent na 727 milionů eur,“ napsal Kellner ve výroční zprávě za loňský rok.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes pojišťovnictví, nemovitosti, energetiku a těžbu nerostů, zemědělství a maloobchod až po biotechnologie.