Koh-i-Noor odchází z pražských Vršovic. Z továrny budou byty

Koh-i-Noor Vršovice

Koh-i-Noor Vršovice Zdroj: Tomeš Michael

Koh-i-Noor Vršovice
Koh-i-Noor Vršovice
Koh-i-Noor Vršovice
Koh-i-Noor Vršovice
Koh-i-Noor Vršovice
6
Fotogalerie

Z pražských Vršovic po více než sto letech odchází společnost Koh-i-Noor. Majitel továrny, společnost Koh-i-Noor Waldes, koupila továrnu Massag ve slezském Bílovci a výrobu patentek, špendlíků a dalšího sortimentu tam přesouvá. Výroba zipů s odchodem z Prahy končí.

„Zatím se jedná o dva samostatné podniky, Koh-i-Noor a Massag. Nejdříve v horizontu jednoho roku dojde k dokončení převozu strojů a technologií do Bílovce, pak dojde k fúzi a případné změně názvu,“ představil program pro další měsíce ředitel společnosti Petr Bohumínský.

Podnik ve Vršovicích na původních strojích, které jsou mnohdy více než sto let staré, vyrábí patentky, špendlíky, komponenty pro autoprůmysl, nýty pro pořadače či skládací metry. Netýká se to jen textilní galanterie, podnik lisuje třeba i uzávěry do sifonových bombiček, které míří do gastronomických provozů na vývoz do Spojených států.

Koh-i-Noor a Massag patřily do jednoho podniku již v minulosti. Po vyhlášení Benešových dekretů byly vyvlastněny a spojeny do Kovoprůmyslových závodů Koh-i-Noor.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!