Lokalita u Džbánu láká izraelského developera Daramis

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Dominik Bachurek

Na okolí vodní nádrže Džbán v Praze ve Vokovicích soustředil svou pozornost další realitní dravec. Izraelská developerská skupina Daramis tam chce opravit památkově chráněný Vokovický dvůr a hned vedle přistavět šest desítek nových bytů.

„Zahájení výstavby se předpokládá v červnu 2014 a její dokončení v prosinci 2016,“ uvedl stavebník v dokumentaci zaslané úřadům.

Jenže nastíněný harmonogram může vzít už brzy za své. „Komise územního rozvoje nesouhlasí s předloženým projektem především z důvodu vysoké míry zastavěnosti a nevyjasněných provozních vazeb,“ uvádí v jednomyslném rozhodnutí zmíněný orgán Prahy 6.

Do křížku s radnicí „šestky“ se už dostala společnost Molepo, další developer, který chce v okolí Džbánu stavět. Za neznámou firmou se podle informací deníku E15 skrývá několik investorů, které spojila investiční společnost Wood & Company. Jenže pro výstavbu bytových domů v lokalitě potřebují změnu územního plánu a o tom Praha 6 nechce zatím ani slyšet.

Molepo přitom tvrdí, že výstavba okolní charakter nenaruší. A proti radnici, která proti řadě jiných developerských projektů nic nemá, nasazuje silnou páku: Jestliže se do břehů Džbánu nebude investovat, hrozí koupališti kvůli havarijnímu stavu uzavření.

Miškovič: Daramis pustí do realit v Praze dvě a půl miliardy korun