Luxusní bydlení na strahovských svazích: Rezidence Spiritka

Celkový pohled na Rezidenci Spiritka

Celkový pohled na Rezidenci Spiritka

Rezidence Spiritka – detail soliterní vily z nadhledu
Soliterní vila v detailním pohledu z ulice
Řadové domy v projektu Rezidence Spiritka, od července vzorový dům k dispozici
Soliterní vila – dětský pokoj
Soliterní vila – dispozice obývacího pokoje
9
Fotogalerie
Najít v Praze místo pro rodinné bydlení, které nebude na okraji metropole a přitom půjde o klidnou lokalitu plnou zeleně, navíc dobře dopravně dostupné, není jednoduché. Rezidenci Spiritka se to podařilo!

Lokalita je to vskutku mimořádná – na pomezí Prahy 5 a Prahy 6, na jižním svahu Strahovského kopce má hned dva rozsáhlé parky hned „za rohem“. Autem, ale i městskou dopravou jste odsud v centru za dvacet minut, navíc po dokončení nové stanice Motol na trase metra A se situace ještě zlepší. Nezanedbatelnou výhodou je i blízkost mezinárodního letiště Václava Havla a pražského okruhu.

Nedaleký park Ladronka je známý jako ideální rekreační oblast v srdci města. Kromě velmi populárního kvalitního asfaltového okruhu, který měří téměř 4,5 kilometru, pro jízdu na in-linech či kole v létě a na zimní výlety na běžkách, najdete v areálu Ladronky také mnoho laviček, tenisové kurty či dětské hřiště. V restauraci, které leží v samém srdci parku, se pak také nachází bowlingové dráhy nebo hřiště pro pétanque. To ovšem není všechno – poblíž je také motolské 9-jamkové golfové hřiště Golf Club Praha.

Výjimečné místo si žádá výjimečnou architekturu

Architektura všech budov je navržena tak, aby ideálním způsobem „vklouzly“ do zdejší vilové čtvrti. Svou výškou ctí okolní zástavbu a jejich sněhobílé fasády kombinované s teplou kávově hnědou doplňuje velkorysé prosklení. S luxusními vzhledem se počítá i uvnitř – těšit se můžete mimo jiné na dlažbu a obklady Porcelanosa, sanitu od značky Catalano nebo baterie společnosti Gessi. Na terasách bude tropické dřevo massaranduba, které skvěle odolává i náročnému tuzemskému klimatu. Ve standardní nabídce jsou také italské interiérové dveře Collezione Pivato Inversa vysoké až 2,4 metru a dřevěné dubové podlahy švédského výrobce KAHRS.

Hlavní částí rezidence budou čtyři designové řadové domy, jejich průčelí je orientováno do Zdíkovské ulice. Všechny mají jedno podzemní a dvě nadzemní podlaží, jejich celková obytná plocha je téměř 300 m2. Každý dům má vlastní garáž a kryté parkovací stání. Přízemí, které je lehce zasunuto do mírného svahu, dále poskytuje zázemí pro technologie, sklep a další skladovací prostory. První podlaží, to je jediný velký obytný prostor, který velkými francouzskými okny navazuje na privátní zahradu s terasou. Zahrada je orientována směrem do svahu, kde budou mít budoucí majitelé dostatek soukromí. Poslední patro je ryze klidové a privátní, nabízí čtyři ložnice, dvě koupelny a velkou šatnu.

Solitérní vila a viladům

Rodinné domy doplňuje třípatrový rezidenční dům, v němž je 13 prostorově velkorysých bytových jednotek – i ten nejmenší byt s dispozicí 2+kk se pyšní podlahovou plochou přesahující 73 m2. Jsou rozděleny kolem dvou přístupových schodiště, v nichž je také výtah. Díky tomu budete mít dostatek soukromí, ale zároveň tento způsob uspořádání zvyšuje bezpečnost rezidentů. Při tak malém počtu sousedů ve vchodu totiž máte šanci všechny osobně poznat. Pro obyvatele je připraveno 22 parkovacích stání v podzemních garážích, do nichž je vjezd ze Zdíkovské ulice. V suterénních prostorech jsou také sklepy.

Nejviditelnější částí projektu je solitérní vila, která bude stát na trojúhelníkovém pozemku naproti rodinným domům. Z části stojí na masivních nohách a přízemí, které je navrženo jako nebytový prostor vhodný pro kanceláře či soukromou praxi, je tak objemově menší než patro domu. Hmota patra, v níž se nachází obytná část domu s velkou terasou, pak vytváří krytá parkovací stání.

Prostě – pokud hledáte bydlení na úrovni, je pro vás Rezidence Spiritka tou pravou volbou. Je totiž dokonalou esencí toho nejlepšího z oblasti bydlení a designu.

Užitečné info
Termín dokončení: 4. čtvrtletí 2014
Cena: od 7 470 000 Kč bez DPH
Počet bytů: 13 v dispozicích 3+kk až 6+kk
Počet řadových domů: 4 + 1 solitérní dům
Stav prodaných a před-rezervovaných bytů: 50 %
Vzorový řadový dům: od července 2014
Technické údaje: Vytápění pomocí plynového kondenzačního kotle samostatného pro každou jednotku, radiátory v kombinaci s podlahovými konvektory, podlahové topení; satelit a připojení na internet; příprava na instalaci předokenních žaluzií; příprava na instalaci klimatizace v řadových domech a ve třetí patře bytového domu.
Developer: BM Develop
Architekt: LZ atelier
Kontakt: www.rezidencespiritka.cz