Na česko-německých hranicích vznikne nový logistický park za desítky milionů eur

Vizualizace průmyslového parku Garbe

Vizualizace průmyslového parku Garbe Zdroj: GARBE

Německá společnost Garbe Industrial Real Estate CEE ve spolupráci investičními skupinami Progresus a Halcyon Capital Partners postaví v průmyslové zóně Verne u Klášterce nad Ohří nové logistické centrum. Stavební práce by měly začít v prvním čtvrtletí příštího roku. Logistické centrum ponese název Garbe Park Chomutov II a nabídne užitnou plochu přesahující 20 tisíc metrů čtverečních. Hodnota projektu dosáhne zhruba 30 milionů eur, kolem 730 milionů korun.

Nový projekt využije přednosti lokality v blízkosti německých hranic. Zóna Verne v Klášterci nad Ohří těží z dostupné kvalifikované pracovní síly, česko-německého obchodu a své polohy. Garbe Park Chomutov II vznikne konkrétně v blízkosti hlavních tahů silnice R13 a dálnice D7 vedoucí přímo do Německa. 

Majoritní financování projektu zajišťuje společnost Progresus Group kombinací několika zdrojů, především vlastní ekvitou a úvěrovým financováním. Halcyon Capital Partners je partnerem projektu, poradcem a spoluorganizátorem transakce.

Pro Progresus představuje projekt vstup do byznysu industriálních nemovitostí. „Za skupinu Progresus mohu oznámit začátek dlouhodobého partnerství s přední mezinárodní společností Garbe, se kterou budeme v následujících letech pracovat na budování logistických nemovitostí v České republice,“ uvedl Lukáš Zrůst, spolumajitel investiční skupiny Progresus.

Z(a)tracená čísla 16. díl – Pád cen bytů

Video placeholde
• Videohub