Obchod za stovky milionů. Penta prodala kancelářskou budovu na Vinohradech

Rezidence Dykova stojí na nároží Dykovy a Řipské ulice

Rezidence Dykova stojí na nároží Dykovy a Řipské ulice Zdroj: SVOBODA & WILLIAMS

Rezidence Dykova stojí na nároží Dykovy a Řipské ulice
2
Fotogalerie

Penta Real Estate prodala kancelářskou budovu v Dykově ulici na Vinohradech, kterou by bylo možné přestavět na byty. Kupujícím je společnost Fidurock, informoval mluvčí Martin Lánský za Penta Real Estate. Cenu firma neupřesnila, podle mluvčího má rezidenční projekt hodnotu stovek milionů korun.

Podobně jako u některých nedávných prodejů je důvodem to, že se Penta chce soustředit na jiné rozsáhlé rozvojové projekty. „Stejně jako u nedávného prodeje Rezidence Dvorce, jde i v tomto případě o koncentraci sil na naše klíčové projekty, jako jsou Masarykovo nádraží, Florenc 21, Hlavní nádraží nebo 4.Q na Vítězném náměstí,“ zdůvodnil prodej obchodní ředitel pro rezidenční výstavbu David Musil. Prodej projektu Rezidence Dvorce se 60 byty oznámila firma v první polovině prosince.

„Nákup projektu v Dykově ulici je pro nás, jako milovníky pražských Vinohrad, nejen srdcovou záležitostí, ale také stvrzením strategie Fidurocku rozšiřovat portfolio o další zajímavé objekty, kterým můžeme vdechnout nový život,“ doplnil jednatel Fidurock David Hauerland.

Rezidence Dykova stojí na nároží Dykovy a Řipské ulice. Výhled z budovy.Rezidence Dykova stojí na nároží Dykovy a Řipské ulice. Výhled z budovy.|SVOBODA & WILLIAMS

Prodávaná nemovitost v Dykově ulici má výměru přibližně 3000 metrů čtverečních, v budoucnu by se mohla rozšířit až na 5000 m2, uvedla Penta Real Estate. Nyní slouží jako kancelářská budova. Protože se nachází v rezidenční lokalitě, nabízí se její přeměna na bydlení.

Penta Real Estate je součástí středoevropské investiční skupiny Penta, která byla založena v roce 1994 a jejímiž hlavními spolumajiteli jsou podnikatel Marek Dospiva a rodina Jaroslava Haščáka. Realitní divize Penty má v současnosti přibližně 20 projektů v České republice a na Slovensku. V roce 2022 přesáhla hodnota aktiv Penta Real Estate jednu miliardu eur (24,4 miliardy korun).