Orco chystá výstavbu bytů v pražské Libni

Orco

Orco

Developerská firma Orco přichází po dvou letech s nových rezidenčním projektem. Tento měsíc spustila prodej 142 bytů v komplexu V Mezihoří v pražské Libni. Zahájení výstavby přitom plánuje už na letošní jaro.

V současné době developeři většinou čekají se stavebními pracemi až na první výsledky předprodeje bytů v projektu. Na pozemku už byly dokončeny demoliční práce. Výstavba má trvat dva roky. V nabídce jsou byty od velikosti 1+kk po 4+kk s rozlohou od necelých 30 metrů čtverečních. Součástí každého bytu má být balkon, terasa, nebo přízemní zahrádka.

V rezidenční oblasti se Orco v poslední době soustředilo na rekonstrukci čtveřice domů nedaleko Karlova mostu na Praze 1. Pod názvem Rezidence Mostecká 21 tam dokončuje 55 luxusních bytů. Zároveň developer v metropoli doprodává byty v projektu Slunečný vršek v Hostivaři a zbytky svého dřívějšího portfolia bytů v činžovních domech na Vinohradech. Delší dobu se snaží najít majitele pro rodinné domy ve svém rozsáhlém projektu v Benicích.

Orco naopak ustoupilo od zamýšlené výstavby bytového komplexu Plachta v Hradci Králové, když po mimosoudní dohodě vrátilo pozemky státu. Hradecký kraj by měl v blízké době rozhodovat o vyhlášení Plachty přírodní památkou. Společnost se lukrativních parcel údajně musela vzdát kvůli závažným pochybením při jejich převodu. „Strategií je zaměřit se na hlavní města zemí, ve kterých operujeme,“ uvedla mluvčí developera Petra Zdeňková.

Projekt v MezihoříProjekt v Mezihoří | orcoVizualizace projektu

Orco se v posledních letech potýkalo s vysokým zadlužením. Kvůli dluhům se firma s akciemi na pražské burze nacházela přes rok v režimu soudní ochrany před věřiteli. V květnu 2010 ale obchodní soud v Paříži schválil firmě plán, který zahrnuje splacení dluhu společnosti do roku 2020. Hlavním plánovaným projektem Orka je zástavba území kolem bývalého nádraží v Bubnech.