Penta chce u Anděla stavět nové kanceláře

Florentinum. Pod největším aktuálním projektem administrativního centra v Praze, který od letošního jara staví na pražské Florenci investiční skupina Penta, jsou opět podepsáni architekti Jakub Cigler a Vincent Marani. Podle návrhu jejich ateliéru se Penta chystá proměnit i brownfield někdejší Waltrovky.

Florentinum. Pod největším aktuálním projektem administrativního centra v Praze, který od letošního jara staví na pražské Florenci investiční skupina Penta, jsou opět podepsáni architekti Jakub Cigler a Vincent Marani. Podle návrhu jejich ateliéru se Penta chystá proměnit i brownfield někdejší Waltrovky. Zdroj: Penta Investments

Investiční skupina Penta chce po zahájení obřího kancelářského komplexu Florentinum postavit v Praze další administrativní budovu. Měla by být výrazně skromnější než 49 tisíc metrů čtverečních vznikajícího komplexu u Florence, přesto svědčí o chuti slovenských finančníků na realitní byznys.

Nový projekt má vzniknout na pozemcích, které skupina koupila od pražského magistrátu v Plzeňské ulici nedaleko od centra Anděl, sdělil deníku E15 projektový ředitel Penty Petr Palička.

Vlajkovou lodí jeho společnosti Penta na poli realit je Florentinum, první nemovitostní projekt skupiny v Česku, jehož otevření developer plánuje na konec letošního roku. Dalším záměrem skupiny je za pět miliard přestavět areál bývalé Waltrovky v Jinonicích na byty. Do roku 2018 hodlá Penta do nemovitostí investovat přibližně 28 miliard korun.

Lokalita, kde se investiční skupině nově podařilo pozemky získat, je v okolí centra Anděl jedním z posledních míst s volnými parcelami pro nové stavby. Hned naproti pozemkům Penty chce za 400 milionů korun postavit další kancelářskou budovu realitní firma Impact-Corti.

Další atraktivní a nezastavěná parcela ve zmíněné lokalitě na rohu ulic Plzeňská a Kováků patří společnosti CIG, kterou kontroluje Michal Čamek, mimo jiné také majitel správce nemovitostí Centra.