PointPark koupil rozsáhlé pozemky u Prahy

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: PointPark,

Byznys kolem průmyslových nemovitostí zažívá nebývalý kvas. Developerská společnost PointPark Properties nyní koupila v Jirnech u Prahy od firmy Lettenmayer & Partner zhruba 22 hektarů pozemků. Nachází se u dálnice D11 hned vedle již stojícího logistického parku konkurenčního Prologisu. Informaci o obchodu potvrdil deníku E15 důvěryhodný zdroj.

Tento týden jde už o druhou zprávu, která vypovídá o úsilí developerů znovu si vykolíkovat hřiště zvláště v okolí metropole. Prologis nyní kupuje průmyslovou zónu v Jenči u rychlostní silnice R6, CTP nedávno získala sklady a pozemky v Nupakách u dálnice D1.

PointPark Properties už provozuje sklady ve dvou logistických areálech u dálnic D1 a D8. Firma ale rozjíždí rozsáhlou expanzi. Pomáhá jí v tom kapitál nových vlastníků, severoamerických investičních obrů TPG a Ivanhoé Cambridge. S jejich pomocí nyní firma dojednává obří transakci v hodnotě kolem půl miliardy eur. Součástí nákupu mezinárodního portfolia průmyslových nemovitostí je mimo jiné velký skladový areál v Horních Počernicích.

Také v tomto případě společnost PointPark Properties zkřížila zbraně s Prologisem, který se podle informací deníku E15 původně o prodávané portfolio rovněž ucházel. Ten však v současnosti kupuje velké skladové portfolio amerického Heitmanu, které zahrnuje logistický komplex v Rudné.

PointPark Properties sice sídlí v Praze, byznys má však i jinde. Společnost aktuálně zahájila výstavbu svého prvního projektu v Perském zálivu, konkrétně na Mezinárodním letišti krále Fahda v saúdsko arabském Dammámu. Nová hala bude postavená na míru společnosti TNT Express. Nedávno developer dokončil podobné centrum na dálnici D8 poblíž Prahy. Firma po Evropě vlastní a spravuje 54 nemovitostí, má pozemky na výstavbu více než půl milionu metrů čtverečních skladů.