PointPark se chystá na nákupy pozemků pro logistická centra

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Petr Berger, Euro

Developerská společnost PointPark Properties připravuje nákupy pozemků pro výstavbu nových logistických center. Skladový areál firmy u dálnice D1 je už totiž plný. A druhý u dálnice D8 sice ještě další výstavbu umožňuje, ale firma chce expandovat.

„Soustředíme se na Prahu, západní Čechy, případně i Brno a střední Moravu,“ řekl šéf PointParku pro Českou republiku Tomáš Míček.

Financování další expanze bude podle Míčka nyní jednodušší. Developera totiž na podzim koupil americký investiční obr TPG a kanadská skupina Ivanhoé Cambridge. A ti v zájmu zhodnocení investice mohou PointParku zajistit peníze na další akvizice. O konkrétních částkách, které bude investovat, ale developer zatím mluvit nechtěl.

PointPark sází na to, že branži čekají zase dobré časy. „Trh průmyslových nemovitostí ožil a po hubených letech znovu roste,“ uvedl Míček.

Jedním z posledních významných přírůstku PointParku je sklad pro prodejce zahradního vybavení Mountfield u dálnice D1. Mountfield si tam pronajal tři čtvrtiny z celkových 20 tisíc metrů čtverečních skladových ploch. Nová hala navazuje na distribuční centrum společnosti Yusen Logistics, které stavebník dokončil už loni.