Pojďte s námi spolupracovat na prodeji spoluvlastnických podílů na nemovitostech

Zdroj: Brněnský zvonec - reality

Pokud jste makléř či pracujete v realitní kanceláři, možná už se vám stalo, že za vámi přišel klient, který potřeboval pomoci s prodejem spoluvlastnického podílu. Jak jste zřejmě brzy zjistili, takový prodej se může ukázat jako skutečně tvrdý oříšek.

V případě spoluvlastnických podílů se často jedná o velice komplikované a zdlouhavé případy s nejasným koncem, není tedy divu, že se zájemci příliš nehrnou a realitní kanceláře od spoluvlastnických podílů dávají ruce pryč. Jak ale celou situaci elegantně vyřešit, a ještě na ní vydělat? Spojte se s odborníky, kteří se na výkupy spoluvlastnických podílů specializují a za zprostředkování smlouvy vám samozřejmě vyplatí vaši provizi.

Nejčastější problémy s prodejem podílu

Ke spoluvlastnickému podílu člověk nejčastěji přijde tak, že ho zdědí nebo dostane darem. Typicky se jedná o rozdělení rodinného domu v pozůstalosti mezi sourozence či příbuzné, kteří se musí vypořádat nejen se ztrátou blízké osoby, ale následně i s vědomím, že dům byl rozporcován na jednotlivé podíly, nikomu tedy nemovitost nepatří jako celek a všichni zároveň mají právo užívat dům či byt tak, jak uznají za vhodné. Už tento popis situace jistě vyvolává vtíravý pocit, že problémy jsou za rohem.

Může se stát, že mezi spoluvlastníky nefunguje komunikace a není možné dosáhnout efektivního vyřešení celé situace – např. odkoupením zbytků podílů jediným spoluvlastníkem, aby získal absolutní vlastnické právo s nemovitostí naložit jako celkem, či prodejem nemovitosti jako celku, kdy si spoluvlastníci následně rozdělí zisk a jdou každý svou cestou. V takovém případě nastávají nepříjemnosti, které můžou majiteli podílu značně zkomplikovat život. Pokud je navíc na jeden či více podílů vedena exekuce či jiné omezení, stává se takový podíl prakticky neprodejným.

Pokud se majitel podílu rozhodne z této nepříjemné situace vycouvat a svůj podíl raději prodat, může narazit. V případě, že za vámi přijde klient s prosbou o radu a pomoc s prodejem jeho podílu na nemovitosti, ale vy se na tuto oblast realit nespecializujete, uděláte nejlépe, když případ svěříte do rukou odborníků, a ještě si odnesete zaslouženou provizi. Ušetříte si tak starosti a finance za nákladnou inzerci a náročné shánění zájemců.

Specialista podíl koupí a vyplatí provizi

Mezi odborníky na výkup spoluvlastnických podílů především na brněnském a jihomoravském trhu patří firma Brněnský zvonec-reality s.r.o.. Díky více než dvanáctiletým zkušenostem nabízí tato kancelář kvalifikované poradenství a zároveň možnost pomoci dostat vašeho klienta ze svízelné situace. Spoluvlastnický podíl od majitele koupí a makléř či realitní kancelář získá coby zprostředkovatel 5–10% provizi z konečné tržní ceny.

Za dobře odvedenou práci Brněnského zvonce mluví především množství spokojených klientů, kterým bylo věnováno potřebné úsilí a čas, aby došlo ke zdárnému rozřešení celé situace. Vzhledem k sofistikovanému know-how realitního trhu nabídne tato kancelář vlastníkovi podílu tu nejlepší cenu, z níž pak profituje i realitní makléř. Po podpisu kupní smlouvy jsou pak peníze ihnedvyplaceny na svěřenecký bankovní účet a makléř obratem získá provizi.

Brněnský zvonec dává díky dlouhodobě vypracovanému a prověřenému systému právního zajištění smluv vlastníkovi i makléři jistotu, že dojde k prodeji podílu bez omezení a za takovou cenu, na které se strany dohodnou.

A co víc – Brněnský zvonec kupuje i spoluvlastnické podíly, na kterých je zapsána exekuce, věcná břemena, či jiné omezení. Díky zajištění kompletního právního servisu a jasného řešení případu vše proběhne rychle, diskrétně a profesionálně.